Hubnutí a sport – ano či ne?

Co jen při hubnutí důležité? Je to například motivace, je to vytrvalost, ale o správná strava. Dále by měl být dietní jídelníček doplněn také sportovní aktivitou. I ta nám pomůže přebytečné tuky spálit.

stevepb / Pixabay

Sportovní aktivita v dietním režimu funguje z jednoho prostého důvodu. Pokud se rozhodneme hubnout právě tímto způsobem, máme jistotu spojenou s tím, že tuky budeme spalovat rychleji, Zatímco dieta zabezpečí, že nebudou vznikat, sportovní aktivita zrychlí náš metabolismus. Díky tomu bude docházet k mnohem rychlejšímu spalování, než pokud bychom pouze správně jedli. To potvrdí i jakýkoliv specialista na výživu.

Jaké sporty jsou při hubnutí ideální?

Různých sportovních aktivit jsou dnes desítky, možná i stovky. Ne každá je ale tou správnou cestou, kterou bychom se měli vydat. Při hubnutí je totiž třeba jít cestou především aerobního cvičení. Co to znamená? Že při dané aktivitě výrazně zvýšíme naši tepovou frekvenci a tak jídelníček na hubnutí podpoříme aktivnějším spalováním. Daných sportovních aktivit je velké množství a tak si každý vybere tu, která mu vyhovuje nejvíce. Příkladem může jít běh, plavání, stejně jako to může být třeba i jízda na kole. Dobrou volbou je také aerobik, Zumba, ale stejně tak to může být třeba i svižnější procházka. Tu využíváme hlavně v začátcích.

Rychlé hubnutí vyžaduje pravidelnost

Jaký sport je pro nás tím nejlepším, to již víme. Nezapomínejme také na to, že je třeba myslet i na určitou pravidelnost. Zde máme na mysli hlavně to, že bychom měli aktivně cvičit alespoň třikrát týdně, po dobu zhruba třiceti až šedesáti minut. Jedině tak rychlé hubnutí opravdu podpoříme. Zapomínat bychom neměli ani na naše možnosti. Je vždy lepší vědět, kdy raději přestat, než riskovat případná zranění a tedy to, že se z možnosti sportu vyřadíme třeba i na několik týdnů. Proto i start by měl být pozvolný.