Kdo nás přivádí na cestu špatného hubnutí?

Rozhodli jste se zhubnout, ale šli jste špatnou cestou? Mnoho lidí uvádí, že než vyzkouší cestu správného hubnutí, vyzkouší několik neúčinných diet. Proč tomu tak je a kdo je k této cestě svádí?

mojzagrebinfo / Pixabay

Shodují se na tom jak lékaři, tak i dietologové, stejně jako výživoví poradci. Řeč je o tom, že existuje jenom jedna správná dieta, která je založena na kvalitním jídelníčku a dostatku pohybu. Vše ostatní jsou pouze mediální lákadla. A těm mnoho lidí naletí. Nejvíce potom prostřednictvím článků v různých ženských časopisech, které dokážou produkovat „zaručené“ diety doslova na běžícím pásu.

Špatné hubnutí mnohdy propagují i celebrity

Mnozí lidé mají v tuzemských i zahraničních celebritách své vzory. Ať už jsou důvody jakékoliv, je třeba stále myslet na to, že nemají ve všem pravdu. Zvláště v případě, kdy nás nabádají k tomu, abychom zkusili hubnutí podle nich. A to takové, které je spojeno třeba s odmítáním jídla, nebo s jednotvárnou stravou. Takto ale dieta nemůže dlouhodobě fungovat a dříve nebo později se dostaví zdravotní problémy a po nich jo-jo efekt. Správnou cestou totiž je odborníkem sestavený jídelníček na hubnutí. Když u celebrit ještě zůstaneme, mnoho lidí svedou i na cestu spojenou s různými doplňky stravy a koktejly. Zde jde čistě jenom o reklamní tah.

Pozor na internetové diskuse. Ani zde se zdravé hubnutí moc nenosí

Různé diskusní servery jsou rozesety po celém internetu. Je jasné, že témat k řešení je mnoho. Mezi taková patří i různé diety a postupy, které obvykle vycházejí z výše uvedeného hladovění. Bohužel je řada lidí, kteří se rozhodnout danou „novou a unikátní“ metodu vyzkoušet. Přitom se jedná pouze o úpravu předchozí neúčinné varianty, kterou jste jistě už zkoušeli. I diskusní servery jsou tak místem, které vás svádí ze správné cesty, kterou je zdravé hubnutí a dietní jídelníček. O to více to je podpořeno různými pochvalnými komentáři, kde je psáno, kolik dotyční zhubli. Otázkou ale je – za jakou cenu?