Víme, jak ušetřit na lécích!

Protože ceny léků stoupají mnohem více s porovnáním se zvyšováním se příjmů těch, kteří je nejvíce potřebují, je důležité hledat způsob, jak je nakupovat levněji. Ten, kdo utrácí za léky každý měsíc pak úsporu bezesporu pozná.

Matvevna / Pixabay

Kupujte léky, až je skutečně potřebujete

Neřaďte se k těm spotřebitelům léčiv, kteří po medikamentech sahají ihned v okamžiku, kdy se cítí nepatrně nekomfortně. Cítíte-li, že se o vás pokouší nachlazení, začínáte kašlat, nebo vás pobolívá hlava, zahajte samoléčbu včas. Uvařte si bylinkový čaj, přidejte do něj med, trochu citronu a s knihou v ruce se uvelebte do postele nebo na gauč.

Jestliže máte ucpaný nos, pomůže vám nahřívání se nad horkou osolenou vodou. Ideální je napustit si do dřezu nejvíce horkou vodu, co jen snesete, ponořit do ní ruce až do úrovně nad lokty a inhalovat zároveň páru. Byť se to zdá zvláštní, tímto způsobem se „zaražená“ rýma spolehlivě spustí a velmi se vám uleví.

Lidé často berou léky a natírají si bolestivé svalstvo zbytečně i v případě, že zanedbali dostatek pohybu. Přitom mnohým pomůže, když začnou cvičit. Nemusí jít o vrcholové cvičení, docházení do fitka, nakupování si speciálních strojů… Na internetu, u lékaře ale i v lékárnách si můžete prohlédnout a nechat se inspirovat množstvím nejrůznějších cviků, které ač jsou zdánlivě snadné a vzbuzují pocit, že k ničemu nepovedou, při správném a dostatečném provádění dělají divy.

Náš životní styl má celkově velký dopad na naše zdraví. Sedavé zaměstnání, přejídání, stres, špatná matrace, nedostatek spánku, pohybu atd. jsou stále častěji našich onemocnění.

Jak uspořit nejrychleji a spolehlivě

Řešením, jak nakupovat léky výhodněji, je využívat prodej léků přes internet. Je pohodlný, dá se provádět kdykoli a odkudkoli, není výjimkou, že se setkáte s nabídkou internetová lékárna doprava zdarma.

Další možností je registrování se u lékáren, které využíváme nejčastěji. Tím získáme mnohé výhody spojené s věrnostním programem. Můžete nakupovat léky, ale i kosmetiku, doplňky stravy, zdravotní pomůcky, dokonce i veterinární přípravky a další za jiné ceny než ti, kdož registraci nemají. Za nákupy budete získávat body, které proměníte později v peníze a nimi si část některého dalšího nákupu uhradíte. Výhodné jsou i kupony, s jejichž předložením dostanete levnější zboží zdarma či se slevou, nebo vám bude přičten vyšší počet bodů. Možností odměňování je mnoho.

Levné léky můžete sehnat i tak, že budete porovnávat akční nabídky na internetu a zjišťovat, která z vám dostupných je nejlevnější lékárna. Dobré je také sledovat akční nabídky u ceny léků v lékárnách, na nichž je možné ušetřit i desítky procent původní ceny.

Pozor však na nakupování léků do zásoby. Toto dělá poměrně hodně nejen důchodců, ale také ostatních obyvatel, jenže pak se stává, že lékům projde záruční lhůta a měli bychom je vrátit zpět do lékárny. Vyhazovat do koše se nesmí. A v případě, že se nám tohle stává, byť se to nezdá, cena léků i mastí je konkrétně pro nás pak výrazně vyšší.

Další přednosti nakupování online

Levné léky jsou velkou motivací, proč nakupovat léky online. Velkou výhodou, kterou si často ani neuvědomujeme je to, že nebudeme muset čekat ve frontě s nemocnými lidmi. V klidu si budeme moci porovnat léky, pročíst si příbalové letáky, rozhodnout se, který lék či doplněk stravy zvolíme, aniž bychom měli pocit, že někoho, kdo čeká za námi, nebo lékárníka, zdržujeme.

Potřebujete-li se poradit, lékárny online nabízí možnost dotazování se buď vložením dotazu, nebo odesláním emailu. Nebudete tedy připraveni ani o možnost konzultace vhodnosti kombinace léků či jejich účinků.

Zkuste sami nakupovat léky online, aby pro vás byla cena léků příjemnější. Uvidíte, že budete spokojeni a do kamenné lékárny se budete vydávat jen kvůli vyzvednutí si objednanému zboží, nebo budete-li chtít něco koupit nečekaně a ihned cestou od lékaře.