Kvalitní masáž pomůže tělu i duši

thajská masáž

Náš přetechnizovaný svět, mnohdy sedavá zaměstnání a často i problémy s držením těla způsobují různé zdravotní problémy. Měly bychom jim ale věnovat dostatek pozornosti, protože jinak se zdravotní problémy mohou prohlubovat. A takovou kvalitní prevencí mohou být thajské masáže.

Co vlastně thajská masáž je?

Thajská masáž je určitá metodika práce s tělem, která má jistý teoretický nebo ideový základ. Ten se ukrývá v pochopení energetických drah našeho těla. Právě podle nich se masáže provádějí a zaměřují se na správný tok energie v našem těle.

Thajská masáž není klasickou masáží, na kterou můžeme být zvyklí od klasických masérů. Její délka by se měla pohybovat minimálně v rozmezí 90 minut, ale klasická masáž trvá asi 3 hodiny. Masér musí zvládnout kompletní sestavu thajské masáže a to přesně tak, jak jej učí starobylé thajské učení.

Podrobnější informace o thajských masážích můžete načerpat i na Wikipedii, http://cs.wikipedia.org/wiki/Thajsk%C3%A1_mas%C3%A1%C5%BE.

K čemu ji využít?

Masáže jsou lékem, ale i prevencí bolestí svalů. Působí však i na psychickou stránku člověka. Thajské masáže jsou především vhodné pro bolesti zad a svalstva, dále je využijí i aktivní sportovci (fotbalisté, atleti, tanec a další), vhodná je i pro psychosomatická onemocnění či je to skvělá kompenzace při stresu, zátěži a napětí.

Masáže jsou většinou prováděny na klientovi, který je částečně nebo úplně svlečen. V tomto případě se používá lehké bavlněné oblečení, obdobu by na sobě měl mít i masér. Masáž by měla být pohodlná pro oba.

Každá škola, jiný styl

Thajské masáže se za poslední roky značně rozšířily. A tak máme velký výběr i u nás. Existují však různé styly, které se od sebe liší. Dobře to můžeme vidět například v Praze. Thajské masáže v Praze tak nemusí být shodné. Obecně se dělí na „severní styl“ a „jižní styl“. U nás je rozšířen především styl jižní, který používá rychlejší pohyby a je více manipulativní. Vyučuje se v chrámu Wat Pho v Bangkoku a u nás jej vyučují speciální střediska a centra, která dále zprostředkovávají i zájezdy v této tématice do thajských výukových center.