Kurz první pomoci

Uvažujete o navštěvování kurzu se zaměřením na první pomoc, který by byl ukončen certifikátem? Kurz první pomoci patří v současné době k potřebné minimu, které by měl ovládat každý člověk. V tom případě Vám můžeme vřele doporučit Vzdělávací centrum Seduca. Všechny její kurzy jsou akreditovány Ministerstvem školství a tělovýchovy a Ministerstvem práce a sociálních věcí. U Vzdělávacího centra Seduca si můžete vybrat ze tří typů kurzů týkajících se tohoto zaměření.

První kurz nese název Základy první pomoci a je vhodný pro všechny pracovníky v sociálních službách. Účastníci získají osvědčení o absolvování akreditovaného vzdělávacího programu v souladu s příslušným zákonem o sociálních službách. Všeobecné zdravotní sestry po absolvování tohoto kurzu získají potřebné potvrzení o absolvování školící akce se čtyřmi kreditovými boty.

Vybrat si pak mohou, zda chtějí absolvovat kurz v rozsahu čtyř nebo osmi vyučovacích hodin. V rámci kurzu si osvojíte dovednosti v akutně zdravotních stavech, které ohrožují život jednotlivých osob. Dozvíte se, jak ošetřit pacienta při úpalu, úžehu, podchlazení a omrznutí. Získáte informace o tom, jak zastavit krvácení a ošetřit úrazy pohybového systému a mnohé další. Více informací naleznete na těchto webových stránkách www.seduca.cz/kontakt.

Druhý kurz je přednostně určen pro pedagogické pracovníky. Rozsah kurzu pro pedagogiky činí dvacet vyučovacích hodin. Ve vyučovací hodině, ve které se může kdykoliv kterémukoliv z Vašich žáků přitížit, se hodí ovládat uklidnění záchvatových a životně ohrožujících stavů, první pomoc při krvácení i šetrnou sebeobranu. Kurz první pomoc od A do Z je určen pro všechny, kteří chtějí umět podat první pomoc.